Residential Extension by Alison Brooks Architects

 

 

A typical brick building overlooking a green courtyard, expanded with unexpected growing volumes offering wide scenic openings. Sleek details.

Alison Brooks Architects has extended a nineteenth century house in north London by adding two tapered volumes that project into the garden. The first volume wraps around the brick walls at the side and rear of the house to create a small office, while the second volume extends out at the back to increase the size of the first floor living room. “The extensions were designed to draw in light from the sky, embrace the garden, and capture a precise view of the massive walnut tree near the house,” explained architect Alison Brooks. The ends of each block are entirely glazed, while the sides are clad in dark grey Corian panels. “Each trapezoidal plane of the scheme is either fully glazed or fully solid, there are no punched windows,” said Brooks. “Both roof and wall planes are one material. This approach creates an architecture without mass and weight. It is more like the folded surfaces of origami.”

Via dezeen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: