Posts tagged ‘volumes’

8 September 2013

Looks of the day no.26

A variation of the late-summer-early-fall looks I like, grabbed here and there on the world wide web. Suits, volumes & masculine cuts are in the spotlight. And some reminiscences of the geometrical/vegetal patterns we all rocked this summer.

– – – – –

Un varia des looks fin-été-début-automne que j’aime, trouvés ça et là sur les Internets. Vestons, volumes & coupes masculines sont à l’honneur. Et quelques réminiscences des motifs géométriques et végétaux dont on a tous un peu abusé cet été.

FrejaMOTHER4_zps37c54dc1

PATTERNITY_LTF_2_CARPET1

fall2013_mrkate_08_zpsce1df463

brogueshoebw

svart2

PATTERNITY_AM_5_VINTAGEPALMCURTAIN_katonah-cameolg

Stockholm-Street-Style-Day-1-018-lgn_zps4f90d260

ttt

CAT_SHE_07_2013_42

PATTERNITY_AM_16_OUTDOORDOILEYS_ANNAPATTERNITY

IMG_3223_zps704090cb

FannyLyckmanDetails-4-copy

PATTERNITY_BLACKPLAIT

CAT_SHE_07_2013_24

HEADBANDTOKYOs

FNC-FAN2036741

IMG_64232

PATTERNITY_BLACKANDWHITEWFACADE_ADRIAN-GAUT-6

bomberjj

stefanel-behati-prinsloo-ads8.jpg.pagespeed.ce.DqkpxNy9Su

design_100percent_2011-7

CAT_SHE_07_2013_22

Patternity_blackeye_nasa

Via 4th and bleeker, because i’m addicted, Mr. Kate, Mango, Image Amplified, Imnext bloggers,  Patternity.

Advertisements
23 October 2012

Residential Extension by Alison Brooks Architects

 

 

A typical brick building overlooking a green courtyard, expanded with unexpected growing volumes offering wide scenic openings. Sleek details.

Alison Brooks Architects has extended a nineteenth century house in north London by adding two tapered volumes that project into the garden. The first volume wraps around the brick walls at the side and rear of the house to create a small office, while the second volume extends out at the back to increase the size of the first floor living room. “The extensions were designed to draw in light from the sky, embrace the garden, and capture a precise view of the massive walnut tree near the house,” explained architect Alison Brooks. The ends of each block are entirely glazed, while the sides are clad in dark grey Corian panels. “Each trapezoidal plane of the scheme is either fully glazed or fully solid, there are no punched windows,” said Brooks. “Both roof and wall planes are one material. This approach creates an architecture without mass and weight. It is more like the folded surfaces of origami.”

Via dezeen.

%d bloggers like this: